bok2Bokproduktion

Att göra bok kan vara både att skriva den och att formge den, det vill säga göra layout och redigera (eller sätta) boken, bland annat. 

Uppdrag jag åtar mig:

  • Layout/design, grafisk formgivning av inlaga och omslag; inklusive bildsättning, val av stilar, färg, format, m.m.
  • Redigering/sättning av böcker; skönlitteratur, faktaböcker, poesi, kokböcker m.m. Typografi är ett stort intresse som jag hela tiden försöker utveckla. Jag är bra på att göra text läsbar och överskådlig och att få text att samspela väl med bilder och rubriker till en fungerande helhet.
  • Text och textgranskning; jag kan skriva hela eller delar av texten, både efter egen research och uppdragsgivarens underlag samt textgranska, det vill säga både korrekturläsning och granskning av språkbruk, grammatik, etc.
  • Bildsättning och bildhantering; upphovsrättsfrågor, bildval utifrån sammanhang, fotografkontakter, bildbearbetning i Photoshop, m.m.
  • Tryckerikontakter och originalproduktion; jag har lång erfarenhet av trycksaksproduktion och hjälper gärna till med offertfrågningar, originalproduktion (oftast pdf-filer) samt diverse kring tryckerikontakter; pappersval, format, beställningar, m.m.

Behöver du bokhjälp?

Har du en idé om en bok, men vet inte riktigt hur du ska göra? Jag hjälper gärna till med både tips och råd och/eller layout och redigering.

Tipsa mig!

Eller tipsa mig om en bok som saknas och behövs, jag kanske kan göra den?
Mejla mig gärna!


Arbetsprover

Här är några av de böcker jag gjort, läs mer om dem på sidan Arbetsprover (länk). 

omslag_maratonkoden   under_blodboken   min_historia   omslag_diktbok_100